PRODUCTEN

Ceratec Ceramic Bearing is een onderdeel van Ceratec Technical Ceramics dat gespecialiseerd  is in lagertechniek. Voor  meer informatie bezoek deze site.

GLIJ

LAGERS

Keramische glijlagers zijn zeer geschikt om te gebruiken onder corrosieve omstandigheden of in vloeistoffen die zand of andere schurende vaste deeltjes bevatten. Immers, keramiek is harder dan zand en is goed bestand tegen de meeste milieus. Keramische glijlagers worden toegepast in diverse vloeistofpompen (dompel-, waaier-, schroef-, plunjer-, tandwiel- en magneetgekoppelde pompen), mengers, als radiaallagers of radiaal-axiaal-lagers, zowel in enkelvoudige als dubbele uitvoering. De te verpompen vloeistof, zoals water, of zuur zorgt voor smering.

 

KENMERKEN VAN KERAMISCHE GLIJLAGER

van -40˚C t/m 350 ˚C

 hoge toerentallen en belastingen

 medium gesmeerd

 slijtvast en corrosiebestendig

 metaal- keramiek systeem ("cartridge")

compacte constructie

eenvoudig in te bouwen

langere onderhoudsintervallen

 

 

Ceratec Ceramic Bearing is een onderdeel van Ceratec Technical Ceramics dat gespecialiseerd  is in lagertechniek. Voor  meer informatie bezoek deze site.

KOGEL

LAGER

Kogellagers zijn volledig keramisch of als hybride materiaal leverbaar. De nadruk ligt op toepassing bij hogere temperaturen en onder corrosieve omstandigheden. Smering is vaak minder kritisch. Het vochtige medium waarin het kogellager loopt kan namelijk voldoende smering geven. Bij lage belastingen en toerentallen is zelfs geen smering nodig.

 

Kenmerken van een keramische kogellager

van -40˚C tot 350 ˚C

hoge toerentallen en belastingen

medium gesmeerd

slijtvast en corrosiebestendig

metaal/ keramiek systeem ("cartridge")

compacte constructie

eenvoudig in te bouwen

langere onderhoudsintervallen

 

 

PRECISIE

KOGEL

Keramische precisiekogels zijn in verschillende afmetingen uit diverse materialen leverbaar. Precisiekogels worden voor zeer uiteenlopende producten toegepast zoals in ventielen, kogellagers of meetopstellingen. Ceratec kan snel uit voorraad diverse precisiekogels leveren.

 

Ceratec Ceramic Bearing is een onderdeel van Ceratec Technical Ceramics dat gespecialiseerd  is in lagertechniek. Voor  meer informatie bezoek deze site.

 

 

Ventielcomponenten kunnen uit keramische materialen vervaardigd worden voor toepassing op plaatsen waar de specifieke keramische eigenschappen tot hun recht komen, zoals slijtvastheid, chemische bestendigheid, inertheid en bestendigheid tegen hoge temperaturen.

 

De maatvastheid garandeert een constante afdichting van het ventiel. En aangezien de stroomsnelheid door het ventiel niet toeneemt, zal er geen extra slijtage optreden. Standtijdverbetering van een factor tien is geen uitzondering.

 

TOEPASSING VAN TECHNISCHE KERAMIEK LEIDT TOT EEN OPTIMALER PROCES

 

 

WAFERCHUCK

INDUSTRIE

 

» MECHATRONICA

» SEMICONDUCTOR

 

MATERIAAL

 

» SILICIUMCARBIDE

 

TOEPASSING

 

» MACHINECOMPONENT

» VACUÜMCOMPONENT

» HANDLING

 

Siliciumcarbide wordt in de semiconductor-industrie veelvuldig toegepast als dragermateriaal voor wafers. De hoge slijtvastheid en stijfheid van het materiaal zorgen voor een hoge precisie van de waferchuck.

 

DE WAFERCHUCK ZORGT VOOR EEN NAUWKEURIGE POSITIONERING VAN DE WAFER IN DIVERSE PROCESSTAPPEN.

 

Ceratec Ceramic Bearing is een onderdeel van Ceratec Technical Ceramics dat gespecialiseerd  is in lagertechniek. Voor  meer informatie bezoek deze site.

Rechtgeleidingen vervaardigd uit keramische materialen kunnen in vacuüm toegepast worden, dus zonder smeermiddelen. Tevens is de hoge stijfheid een toegevoegde waarde voor een nauwkeurig systeem.

 

IN POSITIONERINGSSYSTEMEN DIE ZICH IN VACUÜM BEVINDEN, IS KERAMIEK NIET MEER WEG TE DENKEN.

 

Van oorsprong zijn structuurdelen en gereedschappen standaard uit metaal gemaakt. Bij een zwaardere belasting treedt bij metaal echter snel slijtage op. Dit betekent dat de standtijd korter wordt. Keramiek biedt hier de uitkomst; het is duurzaam en slijtvast. Metalen onderdelen worden dan ook vaak één op één vervangen door keramische onderdelen.

 

TYPISCHE STUCTUURDELEN:

 

      Geleidingen

      Slijtvlakken

      Rollen

      Eenvoudige droge lagers

      Mallen

 

Uiteraard ontwerpen wij ook nieuwe machinecomponenten. Hierbij worden de uitstekende keramische eigenschappen steeds weer benut.

STRUCTUUR

DEEL

ISOLATOR

Keramische isolatoren worden al meer dan 100 jaar toegepast. Keramiek is namelijk uitstekend elektrisch isolerend. En als het oppervlak glad is, dan is keramiek ook niet gevoelig voor vonkoverslag.

 

Keramische isolatoren kom je overal tegen. Denk bijvoorbeeld aan elektrische toepassingen zoals lampvoeten. Ook voor hoogspanningstoepassingen wordt veel keramiek gebruikt, met als meest bekende voorbeeld de bougie. Maar ook vacuümschakelaars worden vaak uit keramiek vervaardigd.

 

Bij Ceratec maken wij vaak gebruik van metaal/keramiek-verbindingen. Hiervoor hebben we diverse verbindingstechnieken beschikbaar.

 

Keramiek kan ook ingezet worden om warmteprocessen te beïnvloeden. Zo zijn er keramieksoorten met een extreem lage warmtegeleidbaarheid. Deze worden onder andere gebruikt voor matrijzen.

 

 

FERRULE

INDUSTRIE

 

» CHEMIE

» PETROCHEMIE

 

MATERIAAL

 

» ALUMINIUMOXIDE

 

TOEPASSING

 

» HOOG TEMPERATUUR

» ISOLEREN

 

Ferrules worden veel toegepast in de petrochemie, bijvoorbeeld als bescherming voor de las van de buizenplaat.

Keramische ferrules hebben de eigenschap dat ze inert zijn en tegen hoge temperaturen bestendig zijn.

 

 

Snel uit voorraad leverbare keramische buizen zijn een goede keuze voor toepassingen bij hoge temperatuur, of als slijtvastheid nodig is. Als u een hogere buigsterkte of betere schokbestendigheid nodig heeft, als er veel grote temperatuurwisselingen zijn of als er sprake is van extreme slijtage, dan kunt u wellicht beter kiezen voor speciale keramieksoorten.

 

DE BUIZEN ZIJN NA HET SINTEREN NIET NAGESLEPEN. DE TOLERANTIES ZIJN VEELAL OVEREENKOMSTIG DIN 40680.

 

Als een nabewerking noodzakelijk is (bijvoorbeeld nauwkeurigere toleranties), dan kan onze productieafdeling deze voor u uitvoeren.

 

KLEP

De dosering en regeling van het transport van schurende en chemisch agressieve slurries en vloeistoffen is een intensief proces. Gebruik van conventionele materialen zorgt vaak voor slijtage en aantasting. De delen dichten niet meer af of de dosering is niet meer correct. Onze keramische kleppen bieden een oplossing.

 

Ook voor relatief grote kleppen van keramiek, zoals de kogel-, schuif- of vlinderkleppen, kunt u bij Ceratec terecht. Deze worden veel gebruikt in processen waar grote hoeveelheden chemische en schurende bulkstoffen moeten worden getransporteerd.

 

Keramiek wordt toegepast in:

 

       pompen (terugslagkleppen)

       analyseapparatuur

       doseerapparatuur

       homogenisatoren.

NOZZLE

INDUSTRIE

 

» VOEDINGSMIDDELEN

» FARMACIE

 

MATERIAAL

 

» ALUMINIUMOXIDE

» SILICIUMCARBIDE

» BORIUMCARBIDE

 

TOEPASSING

 

» STRALEN

» SLIJTBESTENDIG

 

Keramiek is het ideale materiaal voor nozzles. Keramiek is namelijk abrasief zeer slijtvast, en is dus goed bestand tegen schurende deeltjes. De standtijd van keramische nozzles is dan ook zeer hoog. Ook de chemische bestendigheid van keramiek is goed. Het is daarom vaak een betere keuze dan hardmetaal of staal.

 

TOEPASSING VAN KERAMISCHE NOZZLES

 

Onze keramische nozzles worden veel toegepast in de straaltechniek. Bijvoorbeeld in reinigingsapparatuur, maar ook als toevoernozzle voor schurende grondstoffen.

 

De nozzles hoeven niet altijd cilindrisch te zijn. Ze kunnen ook platte vormen hebben, waarmee bijvoorbeeld lijm gedoseerd wordt.

Bij Ceratec hebben we een groot aantal keramische nozzles op voorraad.

 

Een keramische bekleding of coating zorgt ervoor dat niet het gehele product uit keramiek gemaakt hoeft te worden. We hebben platen met standaardafmetingen beschikbaar; hiermee kunnen we eenvoudig een product bekleden. Voor het verbinden gebruiken we diverse manieren, zoals kit, epoxylijmen, klemmen etc.

 

Maatwerk

Bij moeilijke geometrieën zoals betonmolens of veevoermolens volstaan de standaard-platen niet. De verbindingstechniek is daarbij kritisch. Uiteraard hebben we hier maatwerk-oplossingen voor.

 

VAAK KUNNEN WE OOK GEBRUIK MAKEN VAN KERAMISCHE INSTROOIMIDDELEN; DENK BIJVOORBEELD AAN ANTISLIP.

HOMOGENISEERCOMPONENTEN

In homogeniserings-units, specifiek binnen de voedingsmiddelenindustrie, worden keramische componenten toegepast vanwege de inertheid en de hoge slijtvastheid.

 

IN DE PRAKTIJK IS GEBLEKEN DAT DEZE KERAMISCHE ONDERDELEN MINIMAAL EEN FACTOR TIEN LANGER MEEGAAN EN ER VOOR ZORGDRAGEN DAT DE PRODUCTIE-OPBRENGST OVER EEN LANGERE PERIODE GELIJK BLIJFT.

 

Om ontwikkeling van scheurtjes te voorkomen is het niet handig als keramische componenten scherpe geometrische overgangen bevatten, zoals het geval is bij bijvoorbeeld tandwielen en in producten met schroefdraad. Er zijn echter keramieksoorten die minder gevoelig zijn voor scheurgroei.

 

Voordelen keramische tandwielen:

 

       ZEER NAUWKEURIG BEWERKT WORDEN

       EEN HOGE STANDTIJD

       GEEN CORROSIE

       BESTAND TEGEN HOGE TEMPERATUREN

       ELEKTRISCH ISOLEREND

 

We brengen op verschillende keramische onderdelen schroefdraad aan. hierdoor kunnen ze eenvoudig met de buitenwereld verbonden worden.

 

KORTOM, KERAMISCHE TANDWIELEN KUNNEN WORDEN GEBRUIKT WAAR METAAL NIET MEER WERKT.

 

TANDWIEL

INDUSTRIE

 

» POMP

» MACHINEBOUW

» APPARATENBOUW

 

MATERIAAL

 

» ZIRKOONOXIDE

» SILICIUMNITRIDE

 

TOEPASSING

 

» AANDRIJVEN

» METEN

 

Keramische plunjers worden door ons zeer nauwkeurig en met hoogglanzende oppervlakte-ruwheden geslepen. Hierdoor zijn deze plunjers geschikt om onder zeer hoge druk te werken. Tot een druk van maar liefst 6000 bar zijn de keramische plunjers inzetbaar! Bij enkele toepassingen kan zelfs zonder verdere afdichting verpompt worden.

 

Bekende toepassingen van keramische plunjers zijn:

 

     apparatuur voor reinigen onder hoge druk

     waterstraaltechnieken

     doseren van schurende en agressieve

     vloeistoffen

 

We leveren de plunjers desgewenst ook in combinatie met een metalen kop.

PRECISIE

DEEL

Bij positionering is een hoge nauwkeurigheid vereist. De volgende eigenschappen van keramiek zorgen ervoor dat dit materiaal bij uitstek geschikt is voor precisiedelen:

 

        hoge stijfheid, dus weinig vervorming

        elektrisch isolerend

        niet magnetiseerbaar

        tot op micronschaal te bewerken

 

VACUÜM TOEPASSINGEN

Hiervoor wordt keramiek gekozen dat 100% dicht is. Het ontgast dus niet in vacuüm.

 

Pick & Place-machines, bijvoorbeeld in de elektronische industrie, moeten snel en precies werken. Keramiek is licht en nauwkeurig bewerkbaar. Het slijt nauwelijks en is dus uitermate geschikt voor dit doel.

 

De ontwikkeling van keramische positioneerdelen door Ceratec is een belangrijke doorbraak geweest in de mechatronica. Tegenwoordig zijn keramische rechtgeleidingen onontbeerlijk binnen deze industrie.

SENSOR

Sensoren worden voor vele doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld om een druk, temperatuur of elektrische weerstand te meten. Maar bijvoorbeeld ook om de aanwezigheid van bepaalde stoffen zoals zuurstof te detecteren. Aan sensoren worden dan ook hoge eisen gesteld. Ze moeten vaak elektrisch isolerend zijn, en in een agressieve omgeving of bij hoge temperaturen kunnen werken.

In veel sensoren maken we gebruik van keramiek/metaal-verbindingen. Dit zijn hoogwaardige verbindingen, want er mag uiteraard geen lekkage optreden. Ook zijn ze bestand tegen hoge temperaturen en drukken - ook cyclisch.

 

KERAMIEK ALS PIËZO-ELEKTRISCH

In bepaalde sensoren maken we gebruik van piëzo-elektrisch keramiek. Als je op zo’n materiaal een kracht of druk uitoefent, dan genereert het materiaal een elektrische spanning als signaal.   Dit wordt toegepast in de zogenaamde piëzo-resistieve druk- en niveausensoren.

 

 

TASTER

INDUSTRIE

 

» MECHATRONICA

» APPARATUURBOUW

» LUCHT EN RUIMTEVAART

 

MATERIAAL

 

» ROBIJN

» ALUMINIUMOXIDE

 

TOEPASSING

 

» POSITIONEREN

» METEN

 

Bij de huidige meetmachines is het van groot belang materialen te gebruiken die hun vorm behouden tijdens bedrijf.

 

DEZE MEETMACHINES HEBBEN EEN NAUWKEURIGHEIDSBEREIK VAN +/- 1 MICRON. HIERBIJ SPEELT STIJFHEID EN SLIJTVASTHEID VAN DE MATERIALEN EEN BELANGRIJKE ROL.

 

Voor de kogel wordt altijd robijn gebruikt, en de schacht wordt gemaakt uit aluminiumoxide vanwege de hoge stijfheid van dit materiaal. Ook de rode kleur van robijn is van belang voor de zichtbaarheid op het product.

 

MES

INDUSTRIE

 

» APPARATENBOUW

» MACHINEBOUW

» MEDISCH

 

MATERIAAL

 

» ZIRKOONOXIDE

» SILICIUMNITRIDE

 

TOEPASSING

 

» SNIJDEN

 

 

Industriële keramische messen worden toegepast in snijprocessen van bijvoorbeeld kunststoffolies waar de slijtvastheid van keramische materialen optimaal benut wordt. De standtijd wordt sterk verbeterd ten opzichte van stalen messen.

 

HIERMEE REALISEREN WIJ EEN HOGERE PRODUCTIE EN KORTERE OMSTELTIJDEN.

 

In de medische sector is het ook een voordeel dat het materiaal biocompatibel is.

 

 

Keramiek is elektrisch isolerend, ongevoelig voor lasspetters en slijtvast. Het is dus het ideale materiaal voor lasgereedschappen. Deze gereedschappen worden meestal mechanisch belast. Daarom kiezen we hier voor keramieksoorten met een relatief hoge buigsterkte.

 

ONZE KERAMISCHE LASSTIFTEN WORDEN VEEL GEBRUIKT IN DE AUTOMOTIVE VOOR HET POSITIONEREN VAN MOEREN.

 

We leveren ook keramische lasrollen en diabolorollen. Deze worden gebruikt voor het lassen van buis en blik uit plaatmateriaal.

Bij soldeertechnieken worden vaak keramische onderlegplaten ingezet. Lasspetters hechten hier niet aan, en ze kunnen goed tegen temperatuurwisselingen.

 

LASGEREED

SCHAP

SMEER

MIDDEL

INDUSTRIE

 

» VOEDINGSMIDDELEN

» FARMACIE

» LUCHTVAART

» RUIMTEVAART

 

MATERIAAL

 

» BOORNITRIDE

 

 TOEPASSING

 

» SMEREN

 

 

Keramieksoorten zoals hexagonaal boornitride hebben vergelijkbare eigenschappen als grafiet. De chemische en thermische bestendigheid is echter veel beter. Boornitride wordt toegepast als toevoeging in motorolie of vet, en als anti-bevochtigingsmiddel en smeermiddel in (non-ferro) gieterijen, bij extrusie en in de glasindustrie.

 

DEZE MIDDELEN ZIJN IN POEDERVORM, ALS SUSPENSIE EN ALS SPRAY VERKRIJGBAAR.

 

 

PIEZO GELEIDING

 

 

KERAMIEK ALS PIËZO-ELEKTRISCH MATERIAAL

 

In bepaalde sensoren maken we gebruik van piëzo-elektrisch keramiek. Als je op zo’n materiaal een kracht of druk uitoefent, dan genereert het materiaal een elektrische spanning als signaal. Dit wordt toegepast in de zogenaamde piëzo-resistieve druk- en niveausensoren.